Cabrioletkappen

CABRIODAK REINIGEN

Cabriodak reinigen? Doe het zelf en gun uw (nieuwe) cabriodak regelmatig een reiniging op de juiste manier!

Glazen ruiten

Glazen achterruiten mogen uitsluitend worden schoongemaakt met water en glasreiniger. Wees daarbij uiterst voorzichtig met de achterruitverwarming, hieraan kunnen gemakkelijk beschadigingen optreden. Let bij het reinigen van uw cabriodak ook op dat de glasreiniger niet in de kapnaden, het naaiwerk of de gesealde randen loopt.

Plastic achterruiten

Plastic achterruiten in cabriodaken dienen regelmatig gereinigd te worden. Echter, plastic ruiten zijn zacht en kunnen gemakkelijk krassen. Spuit of blaas daarom eerst alle vuil, stof en zand van het ruitoppervlak alvorens u met water of een sopje (met milde zeep) de ruit schoonmaakt. Vervolgens kunt u de ruit voorzichtig droogmaken met een tissue of zachte doek. U mag nooit ronddraaiende bewegingen maken en gebruik nooit harde borstels of schuurmiddelen.

Let op: geen waslaag!

Hoewel cabriodaken met glazen ruiten (of softtops) goed bestand zijn tegen wasstraten, dient u erop te letten dat u geen waslaag over de cabrioletkap laat spuiten tijdens het reinigen! Ga nooit met een cabrioletkap met een plastic ruit door de wasstraat!

Reinig de cabriokap nooit in de felle zon!

U kunt de cabriokap het beste reinigen met de hand en met zacht (kalkarm) water met een speciale cabriokap reiniger. Cabrio-Partner levert deze cabriokap reiniger en een aparte cabriokap beschermer inclusief borstel. De eerste twee jaar hoeft u de kap niet te reinigen want de kap beschikt nog over een speciale beschermlaag. Reinig de cabriokap nooit in de felle zon! Was altijd de gehele cabriokap of afdekhoes en niet slechts een gedeelte om plaatselijk glimmende plekken en kringen te voorkomen. Gebruik geen zeem of doeken want deze laten pluksels en pluisjes na. Probeer de cabriokap na reinigen in de directe zon volledig te laten opdrogen terwijl u de auto droog zeemt.

Gebruik geen...

Wij raden het gebruik van impregnerende vinyl beschermingsmiddelen en conserveringsmiddelen voor cabriokappen ernstig af. De cabriokap gaat daardoor niet langer mee, hij veroudert eerder en de kleur vergrijst. Gebruik verder bij het reinigen geen: heet water, oplosmiddelen, ontvetters, bleekmiddelen, (hars)cleaners of schuurmiddelen.

Algen verwijderen van cabriokap

Ook algen verwijdert u het beste met een speciale reiniger van Cabrio-Partner. Maak een sopje en smeer uw dak daar goed mee in op een vochtige dag, laat het uren intrekken net zo als dat uw vuile was een nachtje laat inweken. Neem echt de tijd voor een goed resultaat, als uw kap echt schoon is zult u zien dat de kleur weer hersteld is. U hoeft dan nog maar een paar keer per jaar uw kap te reinigen. Te weinig is niet goed, teveel ook niet. Volg de instructies op de verpakking van ons reinigingsmiddel.

Vragen over het reinigen van uw cabriokap?

Heeft u vragen over het reinigen van uw cabriokap? Of wilt u onze speciale reiniger en beschermer bestellen? Mail ons via info@cabrio.nl of bel met +31 (0) 343 45 65 99.

Ga terug