Cabrioletkappen

Openen van de cabrioletkap

Als uw cabrio van een nieuwe PVC-Vinyl kap is voorzien mag deze minimaal 24 uren niet geopend worden, een stoffen kap mag gedurende 1 week na montage niet worden geopend. Dit is nodig om de kap optimaal aan te passen en in te stellen op het kapframe, verbindingen en draaipunten van uw cabrio.

Achterruit alleen risten bij ontgrendelde kap

Ontgrendel de kap altijd aan de voorzijde voordat u de achterruit los ritst. Rits ook altijd de achterruit op z’n plaats voordat u de kap volledig sluit.

Cabriokap niet openen bij koude

Open of sluit de cabrioletkap niet, wanneer de temperatuur lager is dan 10 °C omdat daardoor de kap, constructie en de ruit ernstig beschadigd kunnen worden.

Natte cabrioletkap niet openen

Open de cabrioletkap niet wanneer deze nat is; u voorkomt hiermee dat de kap snel verkleurt en de toplaag en de kapopbergplaats worden aangetast en schimmelvorming ontstaat.

Onderhoud & stallen van de cabrio

Inspecteer regelmatig uw cabrioletkap (afsluitingen, framerubbers, riemen, kabels en regengoten) wanneer deze wordt geopend of gesloten. Een snelle reactie kan extra schade voorkomen aan de kap, de isolatie, het frame of de achterruit. Als er roest op het kapframe zit, dient dit te worden verwijderd waarna een nieuwe coating moet worden aangebracht.

De gesloten positie het beste voor de kap

De gesloten positie is voor de cabrioletkap het beste. Zo kreukt deze het minst en blijft hij mooi in model.

Winterstalling cabrio

In de winterstalling de kap altijd volledig gesloten, en afgedekt door een stofhoes. Nooit onder een z.g. waterdichte hoes stallen, daar blijft vocht onder hangen en kunt u in het voorjaar paddenstoelen plukken.

Ga terug